Roze wolk of taboe?

 

Zeg eens eerlijk, hoe vind je het om zwanger te zijn? Geniet je er van? Beleef je deze bijzondere periode dolgelukkig en intensief? En behoor jij dus tot de groep die zo goed als fluitend hun zwangerschap beleeft? Die op een enorme roze wolk zit? Wow, dat is echt super fijn! Blijf zo doorgaan!

 

Ik weet echter dat er ook een groep vrouwen rondloopt die het hele zwanger zijn niet persé fantastisch vinden. Oh jawel, je bent je er natuurlijk bewust van dat er zich een klein wonder voltrekt in je lichaam. Maar datzelfde lichaam kan onder invloed van hormonen hele rare dingen doen. Ervoor zorgen dat je jezelf niet meer herkent. Misschien voel je je wel heel onaantrekkelijk. Heb je moeite met het dikker worden en je veranderende lichaam. Wellicht heb je wel lichamelijke kwaaltjes en ongemakken die ervoor zorgen dat je niet of nauwelijks kunt genieten van je zwangerschap. Het lastige is dat vrouwen soms het gevoel hebben dat ze daar niet over mogen praten of zeuren. Je bent toch zwanger? Dus wees blij! Maar zo makkelijk is het niet altijd. Soms is de roze wolk gewoon niet roze. Er heerst ook een beetje een taboe op en dat vind ik jammer. Want de werkelijkheid is soms gewoon anders dan je je had voorgesteld. En daarom wil ik dit even aankaarten. Want juist als je je anders voelt dan je graag zou willen, twijfel je aan de zin van een zwangerschapsshoot. Je voelt je misschien niet mooi genoeg, fit genoeg of sterk genoeg om het te gaan doen. Want roze wolk of niet, een fotoshoot is sowieso altijd een dingetje toch? Het is altijd een beetje onwennig om voor de camera te staan.

zwangerschapsshoot Heerhugowaard

Tarief

€ 275,00

 

 

 

 • 2 a 3 uur fotografie op locatie
 • ik werk niet met een maximum aantal foto’s
 • want zwangere vrouwen kunnen niet kiezen 😉
 • dus ik werk de hele serie uit en je ontvangt:
 • 50+ digitale bewerkte bestanden op hoge resolutie (of zelfs meer)
 • uitgebreide PDF met kleding- en stylingtips ter voorbereiding
 • je mag gebruik maken van alle jurken die ik bij me heb
 • reiskosten binnen 15 km van 1706 AG
 • ik werk door heel Nederland, maar voornamelijk in Noord-Holland
 • let op: weekendtoeslag van 40 euro voor shoots in het weekend
 • boek je shoot alsjeblieft op tijd om teleurstelling te voorkomen
 • ik werk op basis van vertrouwen en dus niet met een aanbetaling
 • ik doe geen newbornshoots meer ivm het grote aantal zwangerschapsshoots

Mijn werkwijze

 

Met het oog op wat ik hierboven heb geschreven is mijn uitgangspunt te allen tijde een op maat gemaakte zwangerschapsreportage. Een serie foto’s die aansluit bij wat bij jou/jullie past. Niet alleen qua stijl en locatie maar ook qua gevoel. Spreek je gerust uit als je je onzeker voelt om wat voor reden dan ook. Mail me als je twijfelt. Misschien kan ik je op weg helpen door wat meer informatie te geven of helpt het om het er even over te hebben. Ik ben absoluut geen psycholoog maar ik heb inmiddels wel jarenlang vrouwen meegemaakt en begeleid die twijfelden of ze wel aan zwangerschapsfotografie moesten beginnen. Ik heb niemand voor mijn camera gehad die er achteraf spijt van had. Bovendien is het natuurlijk ook een periode in je leven die nooit meer terugkomt. Elke zwangerschap is uniek, elke zwangerschap voelt anders en elk bijzonder moment in je leven, leuk of minder leuk, verdient het vastgelegd te worden als herinnering. Is het niet voor de korte termijn, denk dan op de lange termijn. Wat je nu niet vastlegt, kan je niet opnieuw doen. Zo simpel is het.

 

Ik spreek altijd twee data af. Lukt het bij de eerste datum niet dan kunnen we heel gemakkelijk verplaatsen. Na het afspreken van deze twee datums stuur ik je via wetransfer een uitgebreide PDF. Daarin help ik je stap voor stap op weg. Op het gebied van kleding, makeup maar ook qua locatie. Uiteindelijk bepaalt het hele pakketje het resultaat. Ik neem altijd ruim de tijd voor een shoot. Reken op in elk geval anderhalf tot twee uur. Dat betekent niet dat je twee uur lang naar de camera moet kijken overigens. We kletsen wat, we lopen af en toe naar een ander gedeelte van de locatie, we doen kledingwissels en alles op een rustig tempo. Geen haast en geen tijdsdruk. Rustig aan 🙂 Na de shoot krijg je altijd dezelfde dag een sneakpreview en vervolgens streef ik ernaar binnen een week de foto’s via wetransfer bij je af te leveren. Ik laat je niet kiezen uit een beperkt aantal foto’s. Ik vind het belangrijk dat je gewoon krijgt wat mooi geworden is. Dus het levert bij mij altijd een enorme rits foto’s op. Het geheim van de smid? Ik kan zelf ook nooit kiezen 😉 Dus ik bewerk alles en dat krijg je ook van me.

Lieve woorden

Wij hebben een zwangerschapshoot gedaan bij Lisa, op een prachtige locatie buiten. We zouden het bijna omschrijven als een gezellig avondje uit. Onze zoon was er ook bij en ook hij heeft het super naar zijn zin gehad, mede door hoe Lisa hem bij de shoot betrok.
De foto’s zijn ook nog eens geweldig geworden, alles is prachtig vast gelegd.

 

Elise

Lieve lieve Lisa,
 
Héél erg bedankt voor de foto’s.
We vinden ze prachtig en heel waardevol. Ik ben er ontzettend blij mee en ook best een beetje trots, zeker gelet op waar we vandaan komen.
Dankzij jou was het een hele leuke en ontspannen ervaring en dat is in de foto’s terug te zien, vinden wij. Dus nogmaals: heel veel dank!

 

Linda

Mijn kind

 

Oneindig telbaar

en dan nog veel meer

tot de maan en weer terug

en dat twee miljoen keer

De hele wereld

wel twaalfduizend keer rond

Dat ik zoveel liefde had

wist ik niet

voordat

JIJ

bestond

 

© brievenbusgeluk