Roze wolk vs grijzige lucht

 

Zeg eens eerlijk, hoe vind je het om zwanger te zijn? Geniet je er van? Beleef je deze bijzondere periode dolgelukkig en intensief? Tel je de dagen af tot je je kindje eindelijk in je armen hebt? En behoor jij tot de groep die zo goed als fluitend hun zwangerschap beleeft? Die op een enorme roze wolk zit? Wat ontzettend fijn voor je! Dat is iets om dankbaar voor te zijn. Je zult absoluut stralen tijdens je zwangerschapsshoot!

 

Ik weet echter dat er ook een groep vrouwen rondloopt die het hele in verwachting zijn niet persé fantastisch vinden. Misschien kwam dat gevoel wel volkomen onverwacht. Natuurlijk is deze groep vrouwen zich bewust van het feit dat er zich een klein wonder voltrekt in hun lichaam. Maar datzelfde lichaam kan onder invloed van hormonen hele rare dingen doen. Ervoor zorgen dat je jezelf niet meer herkent (en dan bedoel ik hier niet je hilarische zwangerschapscravings….). Misschien voel je je namelijk wel heel onaantrekkelijk. Heb je moeite met het dikker worden en je veranderende lichaam. Maak je je misschien elke minuut zorgen of alles wel goed gaat daarbinnen. Het kan zijn dat je een eerdere complexe zwangerschap hebt gehad waar je mee in je achterhoofd loopt. Lichamelijke kwaaltjes en ongemakken maken het feest compleet en genieten van de zwangerschap is een gevoel dat je niet of nauwelijks herkent.

Het lastige is dat vrouwen soms het gevoel hebben dat ze daar niet over mogen praten of zeuren. Want, denkt men, je bent toch zwanger? Dus wees blij! Maar zo makkelijk is het niet altijd. Soms is de roze wolk gewoon niet roze. Soms is werkelijkheid gewoon anders dan je je had voorgesteld. En daarom wil ik dit even aankaarten.

Want juist als je je anders voelt dan je graag zou willen, twijfel je aan de zin van een zwangerschapsshoot. Je voelt je misschien niet mooi genoeg, fit genoeg of sterk genoeg om het te gaan doen. Wat de reden ook is, dat je twijfelt, geef het gerust aan. Ik begrijp dat de drempel soms hoog is. Ik ga je niet overtuigen maar ik ga je wel vertellen hoe ik de zaken aanpak. Misschien is het voor jou nét genoeg om al je moed bij elkaar te verzamelen en die shoot te boeken.

Want in the end is een zwangerschapsshoot echt áltijd een goed idee. Elke zwangerschap is uniek en komt nooit meer terug. Ik beloof je dat je dagen, weken, maanden, jaren later oprecht blij bent dat je het toch hebt gedaan. En je zult versteld staan van het resultaat.

Op maat gemaakt

 

Met het oog op wat ik hierboven heb geschreven is mijn uitgangspunt te allen tijde een op maat gemaakte zwangerschapsreportage. Een serie foto’s die aansluit bij wat bij jou/jullie past. Niet alleen qua stijl maar ook qua gevoel. Ik vind dat zelf heel belangrijk omdat ik heb gemerkt dat als je je gevoel over je zwangerschap erkent, het makkelijker is om je te ontspannen voor een fotoshoot. Je staat dan alvast 1-0 voor. En we gaan voor winst 😉

Daarom bereid ik me altijd samen met jou voor. Het is sowieso leuk om je gedachten te laten gaan over wat jij mooi zou vinden. Het idee dat het niet voor jou is weggelegd schuif je daarbij even terzijde. Skip dat gevoel. Kijk objectief naar al die mooie foto’s die je op internet tegenkomt. Sla die beelden ergens op, op je mobieltje of je computer of maak een Pinterestbord dat je met mij deelt. Je zult merken dat je steeds op hetzelfde soort beelden uitkomt. Met die informatie gaan we samen verder de voorbereiding in. Een goede voorbereiding is namelijk het halve werk.

 

De locatie is in mijn ogen uiterst belangrijk. Als je echt helemaal niets hebt met zand, strand en zee, dan hoeven we natuurlijk niet die kant op te gaan. Als je gek bent op de stad, waarom dan niet een wat industriële locatie opzoeken? Misschien hou je alleen maar heel erg van rust en stilte. Ook goed, zoeken we bij die state of mind een prachtlocatie.

 

Werkwijze

Na onze voorbereiding gaan we elkaar dan ook echt live ontmoeten. Tijdens de shoot leg ik je elke keer uit wat je moet doen, hoe je moet staan en hoe we het beoogde resultaat gaan bereiken. Ik werk op een ontspannen wijze en je hoeft je geen zorgen te maken dat ik de poses en houdingen aan jou overlaat. Ik sleep je er he-le-maal doorheen.

 

Dezelfde dag ontvang je van mij een sneakpreview en ik werk alle shoots altijd zo snel mogelijk uit. Tenslotte is het veel leuker om voor je bevalling de foto’s nog te ontvangen in plaats van daarna. Dan ben je veel te druk met andere zaken 😉

Investering € 250

 

  • 2 uur fotografie op een locatie in overleg
  • kosteloos verplaatsen bij slecht weer
  • 50+ bewerkte bestanden op hoge resolutie via wetransfer
  • uitgebreide PDF met kleding- en stylingtips
  • onbeperkt gebruikmaken van mijn clientwardrobe
  • shoots worden door de weeks gepland
  • eventuele weekendshoots: toeslag van € 50
  • reiskosten inclusief tot 15 km van 1706AG
  • boek tijdig!
  • let op: door de vele aanvragen doe ik geen newbornshoots meer!

As an expat I thought I would find it tough to find a professional photographer that was friendly, accommodating and would be able to capture for us a moment in life which we will cherish forever. ( under short notice). Lisa was prompt in all correspondence and it was so refreshing to work with her. A few days after our shoot, we already booked her for another shoot due to the nature of the way she runs her business and the quality of her work.

Lieve lieve Lisa,
 
Héél erg bedankt voor de foto’s.
We vinden ze prachtig en heel waardevol. Ik ben er ontzettend blij mee en ook best een beetje trots, zeker gelet op waar we vandaan komen.
Dankzij jou was het een hele leuke en ontspannen ervaring en dat is in de foto’s terug te zien, vinden wij. Dus nogmaals: heel veel dank!

” Ik vind jou geweldig. Nu jij nog. “