Keep calm

en schrijf over jezelf 🙂

Ik ben Lisa, geboren in Amstelveen maar opgegroeid en met mijn gezin wonend in Heerhugowaard. Na 16 jaar fotografie de balans opmakend kan ik in alle oprechtheid zeggen dat ik echt van dit werk hou. De mensen die ik ontmoet, de plaatsen waar ik mag fotograferen en de spontaniteit in elke shoot.

Ik waardeer en koester het vertrouwen dat ik krijg om een belangrijk moment vast te leggen. De liefde tussen mensen maar ook de schoonheid van de ’tussen’-momentjes. Juist díe momenten, waarin je net even vergeet dat ik er ben, die zijn prachtig en leveren pure en hele waardevolle beelden. Ik wil foto’s voor je maken waarin je jezelf herkent maar waarin je ook ziet hoe ik jou zie. Iedereen is fotogeniek, alhoewel ik merk dat mensen dat vaak ontkennen of niet (willen) geloven. Laten we het dan foto uniek noemen. En daarmee wil ik eigenlijk zeggen: ik vind jou mooi, nu jij nog. Wees lief voor jezelf. Keep calm en boek jouw fotoshoot.

 

 

Hoe het ging

Van hobby naar werk

 

Ik ben eigenlijk opgeleid als juridisch secretaresse waarbij ik werkzaam ben geweest bij de Reclassering, de Rechtbank, enkele gevangenissen en een advocatenkantoor. De wetgevende kant vanuit verschillende invalshoeken. Super leuk om te doen maar ik wilde toen ik zwanger was van mijn oudste zoon fulltime mama zijn. Nadat mijn middelste zoon was geboren en we na een paar maanden slapeloze nachten alles weer een beetje op de rit hadden, vond ik het fijn om mijn hobby fotografie wat serieuzer op te pakken. Enerzijds om even weer ‘gewoon Lisa’ te zijn, anderzijds om te kijken of ik daar een leuke parttime baan van kon maken. De rest is geschiedenis. Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken en daar ben ik heel dankbaar voor.

Compassie

Het idee van gefotografeerd worden is voor veel mensen niet meteen iets waar ze heel blij van worden. Dat heeft meestal alles te maken met de manier waarop we naar onszelf kijken. Van tevoren heb je namelijk ongetwijfeld al bedacht dat je altijd stom op de foto staat en dus schuif je een shoot op de lange baan of doet het helemaal nooit. Jammer! Probeer eens wat aardiger voor jezelf te zijn. Compassie is een houding, een mildere manier van kijken, denken en voelen tegenover jezelf en tegenover anderen. Met compassie naar anderen kijken is vaak wat gemakkelijker maar als je erg kritisch bent op jezelf dan laat je je zelfwaardering meestal afhangen van dingen waar je weinig controle over hebt. En dat terwijl zelfcompassie juist te maken heeft met het jezelf werkelijk zien zoals je bent, met je gebreken en onhebbelijkheden. Dat maakt jij jij en jou uniek.

Stop

Stop met vergelijken. Van nature zijn we gewend onszelf met anderen te vergelijken, bijvoorbeeld met mensen die nét ietsje mooier, slimmer en creatiever zijn dan jij. En als je die dan eindelijk hebt geëvenaard of ingehaald, dienen zich weer anderen aan bij wie je net ‘minder’ afsteekt. Kijk voor de verandering eens echt naar jezelf. En dan bedoel ik objectief. Kijk eens naar jezelf door de ogen van anderen. Wat maakt nou dat je zo onaardig bent tegenover jezelf maar zo vriendelijk en begripvol naar anderen? Vergelijken heeft niet zoveel zin. Jij bent niet de ander, de ander is jou niet en zal dat ook nooit zijn. Je hoeft niet eerst al je doelen te halen voor je trots mag zijn op jezelf. Wees dankbaar voor dat wat je hebt en geniet van de kleine dingen.

Comfortzone

Gewoontes zijn gebaande paden die zijn ontstaan doordat je de dingen steeds op dezelfde manier hebt gedaan. Nieuwe gewoontes betekent dus nieuwe paden banen, gewoon door te doen. Dus ga die andere weg in. Stap uit je comfortzone en doe juist wél die spannende fotoshoot. Maar doe hem met een andere insteek. Doe het voor je zelf. Laat je gevoel niet je gedrag dicteren. Anders gezegd: poets je tanden eens met je andere hand. Je zult merken dat het misschien wat onhandig gaat, maar je kunt het wel! Dat mooie resultaat, die mooie foto’s liggen binnen je handbereik. Kwestie van van vanavond even naar je tandenborstel kijken….

 

Mijn missie

Ontspannen, relaxed en met aandacht

Mijn shoots kenmerken zich door een ontspannen en relaxte sfeer. Ik heb geen haast. Met haast kom je nergens en zeker niet bij een fotoshoot. Dus fotografeer ik je met aandacht. Ik heb aandacht voor jouw verhaal, jou als persoon en hoe je in het leven staat. We praten, babbelen, lachen, op ons dooie akkertje in een mooie omgeving. Samen gaan we rustig aan de slag met dat wat misschien ook best spannend en onwennig voelt. Maar ik vertel je precies wat je moet doen en zorg ervoor dat je je op je gemak voelt daar buiten je comfortzone. Samen op weg naar een eindresultaat waar je trots op bent. Geef toe, dat is toch best stoer van jezelf…zie het als een bucketlist-dingetje…

Lieve woorden

Wat zeggen anderen

v

Wendy

Dit was mijn allereerste fotoshoot ooit en eerlijk gezegd vond ik dat best spannend. Maar wat ben ik blij dat ik voor Lisa heb gekozen. Al direct bij het eerste e-mailcontact moest ik lachen om Lisa’s opmerkingen en daardoor wist ik dat zij me tijdens de shoot zou kunnen helpen om te ontspannen. Naar aanleiding van mijn moodboard en wensen kwam Lisa direct met een locatie die perfect bij mijn huisstijl past. In verband met het weer moesten we op het laatste moment even snel schakelen, maar wat ben ik blij dat dat kon, want we hadden uiteindelijk het meest prachtige licht.
Dankzij Lisa werd mijn allereerste fotoshoot een fantastische ervaring! En als enorme bonus heb ik nu een heleboel prachtige foto’s van mezelf die ook nog eens perfect aansluiten bij mijn huisstijl. Voor mijn gevoel ging Lisa echt honderd stappen verder dan we hadden afgesproken en dat is duidelijk terug te zien in het resultaat. Ik ben ontzettend blij met en trots op hetgeen wij samen hebben neergezet. Dank je wel, Lisa!

v

Liam & Sylvira

Wat hebben wij een heerlijke zwangerschapsshoot gehad met Lisa! Direct een prettige sfeer en wat had ze een top ideeën!

v

Bas & Norma

Wij hebben twee foto shoots bij Lisa gehad, een zwangerschapsshoot en een geboorteshoot. We vonden het zeer leuk om te doen, je voelt je enorm snel bij Lisa op je gemak wat maakt dat de shoots echt ontspannen verlopen. Ze heeft erg goede en mooie ideeën voor en tijdens de shoot. En daarnaast maakt ze gewoon echt prachtige foto’s! We zijn heel blij dat we dit hebben laten doen. Lisa bedankt!!

Beauty begins the moment you decide to be yourself

Oké dan 😉

 • Beheerst de kunst van babbelen
 • Kringloopfanaat
 • Zwarte koffie graag
 • Tuinieren en veel groen in huis
 • Een goed boek of de Flow
 • Reizen? Graag!
 • Poging tot Spaans leren want
 • Gek op Spanje
 • Biologisch vachtvilten
 • Creatief bezig zijn
 • Schilderen
 • Piano spelen
 • JW ♥